Over mij

B E E L D E N D    W E R K
In 2003 koos ik, na een carrière in het (voortgezet- en beroeps)onderwijs definitief voor het kunstenaarschap op de eerste plaats. Ik maak schilderijen, collages, tekeningen, boekjes, getekende reisverslagen (Oerol 2008, Oerol 2009, Zuid Afrika 2011, Zweden 2012) en grafische ontwerpen in opdracht. Ik gebruik alles wat maar van dienst kan zijn: MDF, doek, papier, acryl, lakverf, potlood, stift, grafische programma’s voor digitale bewerkingen, etc.

De aanleiding voor een schilderij of illustratie is vaak een gedicht van mezelf (soms van een andere dichter) of iets wat ik meemaak of tegenkom. Soms maak ik een beeldend dagboek (2008 per week een schilderijtje, 2009 verhalen bij koppen uit de krant, 2016 een doosje vol belevenissen).

Vaak combineer ik beeld met tekst. Meestal in de vorm van collages. Een schilderij heeft een lange weg afgelegd voordat ik het af vind. Vaak schuur ik stukken gedeeltelijk weer weg of scheur ik onderdelen af nadat ik ze heb aangebracht. Daardoor ontstaat in mijn schilderijen een bijzondere gelaagdheid.
Veel van mijn grafische verhalen zijn op dezelfde manier ontstaan, maar dan digitaal vormgegeven.

De belevenissen in beeldtaal op deze website zijn een afspiegeling van mijn beeldend dagboek gemaakt van 2-12-2015 t/m 1-12-2016. Het zijn verzamelde beelden, soms getekend, soms gefotografeerd, en vaak digitaal bewerkt. Datgene wat op mijn netvlies bleef branden of in mijn hoofd bleef hangen……

O P L E I D I N G
HAVO
Docentenopleiding 2e graads tekenen & textiele werkvormen
Basisjaar 1e graads tekenen / ArtEZ
Masterclass model schilderen, 2 jaar / Nijmegen, René Klinkers

W E R K
Uitvoerend beeldend kunstenaar
Ontwerper / idID / studio [re]Label
Docent / beroepskunstenaar in de klas
Ondernemer: Oprichter van creatieve werkplaats Doesburg , de Vereniging Van Creatieven en Kunstlab Doesburg, sociale coöperatie van creatieve ondernemers Het Ronde Blok / educatieve projecten / beleidsadvies

contact | watzijnnouwoorden | idID | Kunstlab Doesburg

Advertenties